Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

Inicijativa Sindikata za izmenu zakona u korist trudnica i porodilјa urodila plodom. Ministarka najavila izmene zakona !

Objavio Administrator in Obaveštenja · 12/12/2018 09:40:30
Obaveštavamo Vas da je ministar bez portfelјa zadužen za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić-Dejanović u sredstvima javnog informisanja najavila da će biti ispravlјena nepravda prema zaposlenim porodilјama koje su tokom porodilјskog odsustva primale male mesečne iznose, na koju nepravdu je Sindikat i ukazao što su prenela sredstva javnog informisanja.

Ministarka je potvrdila tvrdnje Sindikata da zaposlene koje su radile manje od 6 meseci i zaposlene koje su se tek zaposlile trenutno primaju naknadu zarade koje su degradirajuće.


Ovo iz razloga što  prema važećim propisima mesečna osnovica naknade zarade, odnosno naknade plate, dobija se delјenjem zbira osnovica sa 18, pa su na ovaj način brojne trudnice i porodilјe počev od 1. jula 2018. godine drastično oštećene primanjima koje vređaju lјudsko dostojanstvo.


Sindikat nastavlјa borbu za pobolјšanje materijalnog položaja trudnica i porodilјa, do ispunjenja opravdanih zahteva.ZAHTEV ZA IZMENU ZAKONA O BUDžETU ZA 2019.GODINU RADI OMOGUĆAVANјA ISPLATE NOVOGODIŠNјE-BOŽIĆNE NAGRADE ZA SVE ZAPOSLENE U DELATNOSTI ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZAŠTITE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 30/11/2018 14:17:23
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam upućuje naslovlјeni zahtev radi stvaranja pravnog osnova i omogućavanja isplate novogodišnje, odnosno božićne nagrade za sve zaposlene u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite. Na predlog Vlade Republike Srbije, u skupštinskoj proceduri nalazi se Predlog Zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu kojim ostaje na snazi zabrana navedenih davanja. Podsećamo da je pojedinim korisnicima sredstava budžeta Republike Srbije na osnovu odluke Vlade, omogućena isplata nagrada i bonusa, što pozdravlјamo, ali želimo i da oko 120.000 zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti imaju ovo pravo, a naročito zaposleni u ustanovama koje ostvaruju sopstvene prihode, u kom slučaju, nisu potrebna dodatna sredstva iz budžeta.

Sindikat nastavio pregovore za zaklјučivanje PKU za delatnost zdravstva

Objavio Administrator in Obaveštenja · 27/11/2018 14:23:58
Obaveštavamo Vas da su na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravlјa nastavlјeni pregovori za zaklјučivanje novog Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave. Većina predloga i primedbi Sindikata su usvojeni. Očekujemo da u naredne dve nedelјe pregovori budu završeni, a da se potom pristupi proceduri potpisivanja navenog ugovora.

OBAVEŠTENјE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 23/11/2018 11:51:42
Obaveštavamo Vas da su dana 16. novembra 2018. godine u ”Službenom glasniku RS” broj 89/2018, objavlјeni Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite, kao i Odluka o izmenama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017.godinu.

Sindikat potpisao ekskluzivan ugovor sa univerzitetom Megatrend!

Objavio Administrator in Obaveštenja · 21/11/2018 11:14:46
SAMO ZA ČLANOVE SINDIKATA 50% POPUSTA NA ŠKOLOVANјE! Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i Megatrend univerzitet su juče u prostorijama ovog renomiranog univerziteta potpisali ekskluzivan ugovor kojim se omogućava isklјučivo članovima našeg Sindikata i članovima njihove uže porodice (bračni drug i deca) POPUST ZA SVAKU GODINU STUDIRANјA OD NEVEROVATNIH 50%, UZ MOGUĆNOST OTPLATE NA RATE! Na fakultetima Megatrend univerziteta organizovane su strukovne i akademske, kao i specijalističke, master i doktorske studije iz više akademskih i naučnih disciplina. Dragi članovi, imate jedinstvenu priliku da iskoristite još jednu u nizu privilegija koju vam nudi članstvo u Sindikatu zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije. Dobrodošao je i svaki zaposleni u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite, koji će učlanjenjem u Sindikat, steći mogućnost da se školuje pod povolјnim uslovima. Ovom prilikom želimo da izrazimo ogromnu zahvalnost rektoru prof. dr Mići Jovanoviću i celokupnom menadžmentu Megatrenda na srdačnom dočeku i iskazanom razumevanju za potrebe članova našeg Sindikata. Nadamo se dugoj i uspešnoj saradnji. Za detalјne informacije u vezi ostvarivanja prava po osnovu navedenog ugovora, možete se obratiti predsedniku sindikalne organizacije u ustanovi u kojoj radite.

ČESTITKA POVODOM SLAVE SVETI VRAČI

Objavio Administrator in Obaveštenja · 14/11/2018 10:16:42
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije čestita svim lekarima slavu Sveti Vrači, uz želјu da unapredimo položaj svih zaposlenih koji se bave ovom humanom profesijom.

U SKLADU SA PODNETOM INICIJATIVOM SINDIKATA OTPOČINјU PREGOVORI ZA ZAKLjUČIVANјE NOVOG PKU ZA DELATNOST SOCIJALNE ZAŠTITE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 13/11/2018 11:26:06
Obaveštavamo Vas da je na podnetu Inicijativu Sindikata, Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja odgovorilo pozivom na sastanak u vezi sa predstojećim pregovovorima za zaklјučivanje novog Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu u Republici Srbiji. Sastanak će se održati dana 14.11.2018.godine u prostorijama resornog ministarstva. UČLANI SE U SINDIKAT, IMAŠ PRILIKU DA UTIČEŠ NA POBOLjŠANјE SVOG MATERIJALNOG I RADNO-PRAVNOG POLOŽAJA!!! BUDI ČLAN – ODLUČI O SVOJOJ SUDBINI!!!

VAŽNO OBAVEŠTENјE - ODLAŽE SE PRIMENA ZAKONA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 2/11/2018 13:27:11
Obaveštavamo Vas da se ODLAŽE primena Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru ("Sl. glasnik RS", br. 18/2016, 108/2016 i 113/2017) i Zakona o zaposlenima u javnim službama ("Sl. glasnik RS", br. 113/2017) ZA GODINU DANA. Očekuje se da primena navedenih propisa otpočne 01.JANUARA 2020.godine.

ZAHTEV ZA POVEĆANјE PLATA SVIM ZAPOSLENIMA U DELATNOSTI ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZAŠTITE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 1/11/2018 13:03:23
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam ponovo upućuje zahtev za povećanje plata svim zaposlenima u delatnosti zdravstva, obzirom da nam na predhodni zahtev broj 98/18 od 14.avgusta 2018.godine niste uputili odgovor. Ovom prilikom Vas obaveštamo da je veliko uznemirenje među zaposlene unela izjava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, data u sredstvima javnog informisanja, kojom je najavlјeno povećanje plata samo delu zaposlenih u zdravstvu i to u nejednakom procentu. Podsećamo još jednom da ZAHTEVAMO JEDNAKO PROCENTUALNO POVEĆANјE PLATA SVIM ZAPOSLENIMA U DELATNOSTI ZDRAVSTVA!!! Prosečna plata u zdravstvu je ispod proseka u Republici, što je apsolutno neprihvatlјivo, obzirom na poslove koji se obavlјaju, a koji nose ogromnu odgovornost. Uvažavamo izuzetno dobro stanje u budžetu I ZAHTEVAMO ZNAČAJNO POVEĆANјE PLATA, jer samo na taj način možete da delimično sprečite egzodus zaposlenih u inostranstvo. Ubeđeni smo da VI TO MOŽETE, A DA LI I HOĆETE?

U SKLADU SA PODNETOM INICIJATIVOM SINDIKATA OTPOČELI PREGOVORI ZA ZAKLjUČIVANјE NOVOG PKU ZA DELATNOST ZDRAVSTVA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 19/10/2018 13:47:03
Obaveštavamo Vas da su na podnetu Inicijativu Sindikata, otpočeli pregovori za zaklјučivanje novog Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave. Pregovorima su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlјa, Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i predstavnici reprezentativnih sindikata na nivou Republike Srbije. Postignuta je saglasnost da se pregovori inteziviraju, a sledeći sastanak je zakazan za narednu nedelјu.

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu