Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

NEISPUNjENO OBEĆANjE PREMIJERA - VLADA NE POŠTUJE ZAKON !

Objavio Administrator in Obaveštenja · 14/1/2016 15:26:20




Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu ( Sl. Glasnik RS broj 103/2015) predviđeno je da se u 2016. godini plate zaposlenih u ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite mogu povećavati za 3%.
Vlada Republike Srbije je 25.
12. 2015. godine donela Zaključak broj 121-13723/2015-1 kojim je predviđeno :

Plate zaposlenih u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti obračunavaće se i isplaćivati po osnovici koja, počev od plate za decembar 2015. godine, iznosi – neto 2.439,27 dinara, sa pripadajućim porezom i doprinosima za socijalno osiguranje.

Primenom ovakve osnovice zaposleni iz osam grupa poslova u zdravstvu i devet u socijalnoj zaštiti – što predstavlja trećinu zaposlenih, ostaće bez obećanog povećanja plata.
Podsećamo na izjavu premijera da će svi zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti imati povećanje plata u ovoj godini što je u suprotnosti sa Zaključkom Vlade.

Da li je obećanje - ludom radovanje ili će Vlada shvatiti da će trećina zaposlenih u ovim delatnostima ostati bez povećanja plata.

Očekujemo hitno postupanje Vlade i donošenje novog zaključka kako bi se ispoštovale odredbe Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu i ispravila nepravda prema zaposlenima sa najnižim platama.





© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu