Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

ИНФОРМАЦИЈА ПОВОДОМ НАЈАВЉЕНОГ ПОВЕЋАЊА ПЛАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВУ

Objavio Administrator in Obaveštenja · 13/3/2020 14:22:58

Povodom najavlјenog povećanja plata zaposlenih u zdravstvu, koje je u sredstvima javnog informisanja najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, obaveštamo Vas kako sledi:
Sindikat je obavio više razgovora sa predstavnicima resornog ministarstva vezano za povećanje plata svim zaposlenima u zdravstvu.


    U vezi sa tim, Sindikat je uputio i Inicijativu za izmenu Uredbe o koeficijentima... u kojoj smo između ostalog predložili uvođenje jedinstvene osnovice, uz utvrđivanje novih koeficijenata i uspostavlјanje adekvatnog odnosa između njih, uvažavajući specifičnosti zanimanja i radno opterećenje zaposlenih, sa posebnim osvrtom na zaposlene zdravstvene radnike koji imaju najveće radno opterećenje, na zaposlene vozače u službama i zavodima za hitnu medicinsku pomoć, zaposlene nemedicinske radnike i zdravstvene saradnike.


    Sindikat će tokom naredne nedelјe insistirati na održavanju sastanka sa predstavnicima resornog ministarstva radi pojašnjenja najavlјenog povećanja plata od 10%, u smislu da li se odnosi na sve zaposlene u zdravstvu ili samo na deo zaposlenih.


    Stav Sindikata je da povećanje plata bude u jednakom procentualnom iznosu za sve zaposlene.


Nakon dobijanja konkretnih informacija, o svemu će biti obavešten Republički odbor Sindikata radi zauzimanja stavova.  © Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu