Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

OBAVEŠTENЈE O AKTIVNOSTIMA SINDIKATA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 26/10/2020 16:08:17Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije
pridružuje se aktivnostima  Evropskih sindikata javnih službi – EPSU, koji organizuju Akcionu nedelјu od 27. do 30. oktobra 2020.godine, sa temom APLAUZI NISU DOVOLjNI – BORBA ZA ZDRAVLjE I NEGU I POSLE PANDEMIJE.
Cilј je da se na nivou čitave EU i Evrope ukaže na položaj zdravstvenih radnika i negovatelјa koji su na prvoj liniji borbe protiv zarazne bolesti izazvane virusom KOVID-19.

Cilјevi akcije su:

Bezbednost zaposlenih
Veće plate
Više zaposlenih
Kvalitetnija zdravstvena i socijalna zaštita

Centralni dan je četvrtak, 29. oktobar 2020.godine, koji je označen kao dan akcije o „ulaganju u negu“.
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije će se na prikladan način uklјučiti u ove aktivnosti u cilјu podsećanja na doprinos zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti u savladavanju epidemije i na potrebu očuvanja javnog sektora.
Ova međunarodna akcija se sprovodi kako bi ukazali na neophodnost obezbeđivanja odgovarajuće lične zaštitne opreme u kvantitetu i kvalitetu koji će garantovati bezbednost svim zaposlenima, radi pravične naknade za obavlјanje usluga lečenja i nege obolelih od ove zarazne bolesti u smislu povećanja plata, kao i radi povećanja broja izvršilaca u ustanovama zdravstva i socijalne zaštite, što će doprineti podizanju kvaliteta usluga zdravstvene i socijalne zaštite.
STARAJTE SE O NAMA, DA BI MI MOGLI DA SE STARAMO O VAMA!

Sve aktivnosti Sindikata će se sprovoditi u skladu sa propisanim merama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19.

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu