Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

INFORMACIJA SA SASTANKA ODRŽANOG U MINISTARSTVU RADA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 4/4/2016 12:34:08



Na zahtev našeg Sindikata održan je sastanak u Ministarstvu rada kome su pored predstavnika reprezentativnih sindikata u delatnosti socijalne zaštite, prisustvovali predstavnici navedenog ministarstva i direktori pojedinih ustanova socijalne zaštite.

Na sastanku su razmatrani zahtevi Sindikata koji su i bili povod za održavanje sastanka.


Sindikat je iskazao ogromno nezadovoljstvo nepoštovanjem prava zaposlenih koja su propisana PKU za delatnost socijalne zaštite i opstukcijom rada Komisije za praćenje i primenu Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu u Republici Srbiji od strane predstavnika Ministarstva za rad.Insistirano je da se prava zaposlenih moraju strogo poštovati i ukazano da ćemo u suprotnom biti prinuđeni da nesporna potraživanja zaposlenih ostvarimo u sudskom postupku.


Sindikat je zahtevao i jednokratnu novčanu pomoć, kao i davanje saglasnosti za dodatno radno angažovanje zaposlenih do broja koji je odobren pozitivnim propisima.
Zaključak sa sastanka je da će se odblokirati rad Komisije i usaglašena mišljenja biti poslata svim ustanovama socijalne zaštite, izuzev mišljenja za minuli rad (koje je nesporno).
Pomoćnici ministra su izneli da se radi na  poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u socijalnoj zaštiti i da će jednokratna pomoć biti odobrena čim se za to steknu uslovi.
Postupak za dobijanje saglasnosti za dodatno radno angažovanje zaposlenih je pokrenut i očekujemo njegovu realizaciju.


Sindikat će nastaviti aktivnosti u cilju zaštite radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih.







© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu