Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

Nema plate za sve u DZ Grocka - naš Sindikat odmah reagovao

Objavio Administrator in Obaveštenja · 31/12/2013 13:28:10
Tags: isplatazaradafondSindikatzdravstva

REPUBLIKA SRBIJA - MINISTARSTVO ZDRAVLjA
Prof,dr Slavica Đukić - Dejanović
REPUBLIČKI FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANjA

Direktor, prof. dr Momčilo Babić Predsednik UO RFZO, dr Rajko Kosanović
SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA PREDSEDNIK PRIVREMENOG ORGANA GRADA BEOGRADA ''

Siniša Mali
GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA

Sekretarijat za zdravstvo Sekretaru, Mr sc. med. dr Vera Dražić
REPUBLIČKI FOND ZDRAVSGVENOG OSIGURANjA FILIJALA ZA GRAD BEOGRAD
Direktor, Danica Radosavljević


Predmet: Isplata plate-zarade zaposlenima u DZ Grocka.

Imamo saznanja da je Republički fond zdravstvenog osiguranja - Filijala za grad Beograd, Domu zdravlja Grocka izvršio prenos sredstava za plate-zarade u menjem iznosu od potrebnog za isplatu drugog dela za decembar 2013. godine i da iz tih razloga zaposleni u Domu zdravlja Grocka juče nisu primili platu, dok su sve ostale ustanove u Beogradu izvršile isplatu iste.
Zaposleni u DZ Grocka su diskriminisani u odnosu na ostale zaposlene u zdravstvenoj delatnoti u Beogradu već duže od godinu dana, iako niti su odgovorni, a ni na bilo koji način izazvali nastalo stanje.
Molimo Vas, da po hitnom postupku iznađete mogućnosti da dana 31. decembra 2013. godine izvršite prenos novčanih sredstva Domu zdravlja Grocka i odmah se izvrši isplata plata-zarada zaposlenima u punom iznosu.


S poštovanjem,

Predsednik SZZSZ Srbije, dr Zoran Savić
Predsednik gradskog odbora Sindikata, prim.dr sc.med. Radmila Obrenović

..........................................................................................................................

ZAHTEVI NAŠEG SINDIKATA VLADI SRBIJE " PROSLEĐENI DALJE..."

Objavio Administrator in Obaveštenja · 27/12/2013 20:58:35
Tags: javnasednicazahteviSindikatazdravstvaVladaSrbije
U vezi sa Vašim dopisom br. 78 v od 28. 11. 2013. godine, obaveštamo da smo predmetni dopis prosledili Ministarstvu finansija, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu rada i socijalne politike, na dalju nadležnost. Resorna ministarstva, obavestiće Vas o daljem postupanju po ovom predmetu.

DANAS U PODNE NAŠ SINDIKAT PREDAO PETICIJA SA PREKO 25000 POTPISA ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU I SOCIJALNOJ ZAŠTITI

Objavio Administrator in Obaveštenja · 25/12/2013 14:23:37
Tags: peticijaSindikatzdravstvaVladaSrbije
Na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije zbog urušavanja materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih podnosi PETICIJU koju je potpisalo preko 25.000 zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, sa sledećim zahtevima:

SREĆNI PREDSTOJEĆI PRAZNICI

Objavio Administrator in Aktivnosti · 24/12/2013 18:42:59
Tags: ČESTITKANOVAGODINABOŽIĆSEKCIJAMLADIHSINDIKAT

S A O P ŠT E NJE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 24/12/2013 09:49:46
Tags: peticijaVladaSrbijeSindikatzdravstvaZoranSavić
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava članstvo, sve zaposlene u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite, celokupnu javnost da će se u sredu, 25. decembra 2013. godine predati Peticija Vladi Republike Srbije. Preko 25 000 članova Sindikata potpisalo je Peticiju zbog urušavanja materijalnog i radno - pravnog položaja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

OBAVEŠTENjE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 23/12/2013 18:18:01
Tags: Sindikatzdravstvasluzbeniglasnikuredbapravilnik
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava svoje članove, da su dana 20.12.2013. godine u ”Službenom glasniku RS” broj 113/2013, objavljeni: 1. Uredba o postupku za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava 2. Pravilnik o izmenama Pravilnika o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika

NOVI ZAKON O RADU

Objavio Administrator in Obaveštenja · 20/12/2013 10:13:26
Tags: Sindikatzdravstvanovizakonoradu

UPUĆEN ZAHTEV PREMIJERU, PRVOM POTPREDSEDNIKU I MINISTRIMA VLADE ZA ZAMENU ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU U SKLADU SA KADROVSKIM PLANOM

Objavio Administrator in Obaveštenja · 19/12/2013 11:12:52
Tags: Sindikatzdravstvazahtevzamenazaposlenihkadrovskiplan
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vas moli da se PO HITNOM POSTUPKU obezbedi zamena zaposlenih u zdravstvu za sve poslove u okviru Kadrovskog plana ustanove, na koji je saglasnost dalo Ministarstvo finansija na predlog Ministarstva zdravlja. Sindikat predlaže da se zdravstvo izuzme, odnosno da se ne sprovodi postupak utvrćen Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu ("Sl. glasnik RS br. 108/2013).

Protest sindikata zdravstva u Novom Sadu

Objavio Administrator in Mediji · 13/12/2013 11:40:43
Tags: SindikatzdravstvaprotestNoviSad
Posle nedavne javne sednice održane u Beogradu, danas je i u Novom Sadu, ispred Srpskog narodnog pozorišta, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije organizovao javnu, protestnu sednicu. Okupljenim zdravstvenim radnicima obratili su se predsednik Republičkog sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti dr Zoran Savić i predsednica Pokrajinskog sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti dr Dunja Civrić. Oni su ukazali na ekonomske mere koje pogađaju zaposlene u tim delatnostima, urušavajući njihov materijalni i radnopravni položaj.

SAOPŠTENJE ČLANSTVU - zajednička Javna sednica ROS-a, POS-a, GOS-a Beograda i okružnog odbora Sindikata Južnobačkog okruga 12. decembra 2013. u Novom Sadu

Objavio Administrator in Obaveštenja · 11/12/2013 13:42:45
Tags: Sindikatzdravstvajavnasednica
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava svoje članove da će se zajednička Javna sednica ROS-a, POS-a, GOS-a Beograda i okružnog odbora Sindikata Južnobačkog okruga održati u četvrtak, 12. decembra 2013. godine u Novom Sadu, Pozorišni Trg, ispred zgrade Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 12 sati.

OBAVEŠTENjE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 10/12/2013 10:24:30
Tags: zakonSindikatZdravstva.glasnik
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava svoje članove, da su dana 06.12.2013. godine u ”Službenom glasniku RS” broj 108/2013, objavljeni sledeći zakoni: 1. Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu 2. Zakon o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu