Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

Delegacija Sindikata obišla Krupanj

Objavio Administrator in Aktivnosti · 30/5/2014 09:54:34
Tags: poplavaKrupanjdelegacijaSindikat


  


Delegacija Sindikata obišla je ugroženo članstvo u Krupnju, 29.05.2014. godine radi uvida u oštećenja na stambenim objektima i upućivanja pomoći.

Na žalost, zbog nepristupačnosti terena, najugroženijiem području nije se moglo prići.


   


 
VLADA SRBIJE I NADLEŽNA MINISTARSTVA OBAVEŠTENI O ODLUKAMA REPUBLIČKOG ODBORA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 23/5/2014 08:34:12
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vas obaveštava da je zbog vanredne situacije u Republici Srbiji prouzrokovane katastrofalnim poplavama, Republički odbor Sindikata na sednici održanoj 22.05.2014.godine doneo odluku o odlaganju tradicionalnih 19. Susreta zdravlja. Napominjemo da zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti svakodnevno pružaju svu neophodnu pomoć ugroženom stanovništvu. Smatramo da je neophodna naša maksimalna angažovanost u ovako teškoj i delikatnoj situaciji. Republički odbor Sindikata jednoglasno je doneo odluke o finansijskoj pomoći stanovništvu pogođenom elementarnim nepogodama, kao i o pomoći našim članovima koji su pretrpeli posledice istih. Republički odbor Sindikata opredelio je novčanu pomoć u iznosu od 3.000.000,00 dinara. Sindikat je uputio poziv svojim članovima, zaposlenima i građanstvu da pruže pomoć u skladu sa svojim mogućnostima.

REPUBLIČKI ODBOR SINDIKATA DONEO ODLUKU O ODLAGANJU 19. RSI I UPUĆIVANJU POMOĆI PODRUČJIMA POGOĐENIM KATASTROFALNIM POPLAVAMA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 22/5/2014 13:55:49
Tags: rosrsisINDIKATPOMOĆPOPLAVERADNIČKESPORTSKEIGRE
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava članstvo, zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i celokuinu javnost da je zbog vanredne situacije u Republici Srbiji prouzrokovane katastrofalnim poplavama koje su imale za posledicu stradanje velikog broja građanai koje su prouzrokovale nemerljivu materijalnu i nematerijalnu štetu, Republički odbor Sindikata na sednici održanoj 22.05.2014.godine doneo odluku o odlaganju tradicionalnih 19. Susreta zdravlja. Zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti svakodnevno pružaju svu neophodnu pomoć ugroženom stanovništvu. Smatramo da je neophodna naša maksimalna angažovanost u ovako teškoj i delikatnoj situaciji. Republički odbor Sindikata jednoglasno je doneo odluke o finansijskoj pomoći stanovništvu pogođenom elementarnim nepogodama, kao i o pomoći našim članovima koji su pretrpeli posledice istih. Republički odbor Sindikata je opredelio novčanu pomoć u iznosu od 3.000.000,00 dinara.

EPSU Poruka solidarnosti

Objavio Administrator in Obaveštenja · 21/5/2014 12:45:37
Tags: EPSUsolidarnostSindikatzdravstvapoplavekriza
Kongres Evropske federacije javnih službi (EPSU) danas šalje poruku solidarnosti svima onima koji su pogođeni najgorom poplavom u proteklih 120 godina u centralnoj Evropi. Kongres spaja stotine sindikalaca koji se bore za kvalitetne javne službe kao važan element socijalne Evrope, nesreća nas podseća na važnost ovih službi. Pošto se Srbija, Bosna, Hrvatska i ostale zemlje bore sa dramatičnim posledicama poplave, uključujući gubitak života i znatnu materijalnu štetu, EPSU takođe odaje priznanje radnicima javnih službi koji su usred ove nesreće. U svim zemljama koje su pogođene poplavom spasioci spasavaju ljude zarobljene na spratu njihovih kuća, lečeći povređene u bolnicama, popravljajući električne instalacije u gradovima i selima koja su potpuno odsečena a rade i mnogo, mnogo više kako bi vratili život u normalu.

VAŽNO OBAVEŠTENjE !

Objavio Administrator in Obaveštenja · 19/5/2014 13:00:48
Tags: SindikatzdravstvaSrbijepomoćpoplavepoplaavljenapodručjasolidarnost
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava članstvo da će se sednica Republičkog odbora Sindikata održati 22. maja 2014.godine, kada će se doneti odluka o načinu i visini pomoći stanovništvu ugroženom poplavama, kao i članovima našeg Sindikata koji su pogođeni istim. Sindikat izražava ogromnu zahvalnost predstavnicima sindikata zdravstva Crne Gore i Makedonije, Vladimiru Pavićeviću i Ljubiši Karanfilovskom, na iskazanom razumevanju, kao i na ponuđenoj pomoći stanovništvu pogođenom elementarnom nepogodom.

Reprezentativni sindikati u oblasti zdravstva još jednom traže HITAN sastanak sa ministrima !!

Objavio Administrator in Obaveštenja · 16/5/2014 12:43:08
Tags: Sindikatzdravstvareprezentativnisindikatizahtevministarstvimahitansastanakpoložajzaposlenih
Na sastanku održanom 13.05.2014.godine, reprezentativni sindikati u oblasti zdravstva na nivou Republike Srbije: Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije, Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost”i Sindikat lekara i farmaceuta Srbije doneli su odluku o zajedničkom preduzimanju daljih aktivnosti povodom najavljenih mera Vlade Republike Srbije. Podsećamo Vas da smo već upućivali zahteve za hitno održavanje sastanka, ali do dana sačinjavanja ovog pismena nismo dobili odgovor. Smatramo da vođenjem socijalnog dijaloga možemo iznaći rešenje koje je u interesu svih, u suprotnom bićemo prinuđeni da preduzmemo radikalnije mere uključujući protest i štrajk u grani. Sa iznetog, reprezentativni sindikati očekuju da po HITNOM postupku sazovete sastanak.

SAOPŠTENjE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 15/5/2014 14:03:40
Tags: Sindikatzdravstva
Na sastanku održanom 13.05.2014.godine, reprezentativni sindikati u oblasti zdravstva na nivou Republike Srbije: Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije, Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost”i Sindikat lekara i farmaceuta Srbije doneli su odluku o zajedničkom preduzimanju daljih aktivnosti povodom najavljenih mera Vlade Republike Srbije o smanjenju plata, uvođenju platnih razreda, donošenju Zakona o izmenama i dopunama zakona o radu, solidarnog poreza... Tim povodom, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu finansija i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja još jednom je upućen zahtev za hitno održavanje sastanka.

OBAVEŠTENJE ČLANOVIMA SEKCIJE MLADIH

Objavio Administrator in Obaveštenja · 15/5/2014 12:36:16
Tags: Sekcijamladihobaveštenjesastanakodlaganjevanrednasituacija
Obaveštavamo Vas da će sastanak Sekcije mladih Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije zakazan za 16. maj 2014.godine, biti odložen zbog vanrednih vremenskih uslova, tj. uvedenih vanrednih mera u mnogim gradovima Srbije. O datumu održavanja odloženog sastanka bićete blagovremeno obavešteni u narednim danima.

Reprezentativni sindikati u oblasti zdravstva na nivou Republike Srbije uputili Ministarstvima zahtev za hitno razmatranje položaja zaposlenih u zdravstvu

Objavio Administrator in Obaveštenja · 12/5/2014 10:31:58
Tags: zdravstvoSindikatpoložajzaposlenihradnopravnistatusmaterijalnipoložaj
Reprezentativni sindikati u oblasti zdravstva na nivou Republike Srbije: Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije i Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost” razmatrali su aktuelne probleme zaposlenih i doneli sledeće zaključke:

MINISTARSTVU ZDRAVLJA UPUĆENA INICIJATIVA ZA POKRETANjE POSTUPKA ZA DOBIJANjE STATUSA SLUŽBENOG LICA ZDRAVSTVENIH RADNIKA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 7/5/2014 12:32:47
Tags: inicijativasluzbenolicezdravstveniradniciSindikatzdravstva
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije povodom sve učestalijih i brutalnijih napada na zdravstvene radnike, koji se neretko okončavaju i smrtnim ishodom, još jednom Vam se obraća sa zahtevom za pokretanje inicijative za izmenu i dopunu Krivičnog zakonika, kako bi zaposleni zdravstveni radnici dobili status službenog lica. Napominjemo da smo godinama unazad upućivali inicijative nadležnim državnim organima u smislu da zdravstveni radnici dobiju status službenog lica. Nažalost, do današnjeg dana nismo naišli na razumevanje i inicijativa nije prihvaćena od strane nadležnih državnih organa. Status zdravstvenih radnika u Krivičnom zakoniku ("Službeni glasnik RS", br. 85/2005, 88/2005, 107/2005, 72/2009, 111/2009, 121/2012, 104/2013) kao ”lice koje obavlja poslove od javnog značaja” nije dao očekivane rezultate.

OBAVEŠTENjE ČLANSTVU

Objavio Administrator in Obaveštenja · 5/5/2014 16:24:21
Tags: 1MAJSindikatzdravstvaprotest
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obaveštava članstvo da je povodom Međunarodnog dana rada, u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost 1. maja 2014. godine održan veliki protestni skup u Beogradu, sa kojeg je Vladi Republike Srbije poslata oštra poruka protiv najavljenih mera štednje, smanjenja plata i otpuštanja u javnom sektoru. Učešće na navedenom skupu uzeli su i članovi našeg Sindikata.

SAOPŠTENjE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 5/5/2014 12:24:56
Tags: Sindikatzdravstvainicijativaslužbenolicelekarimedicinskoosoblje
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije povodom još jednog tragičnog događaja u zdravstvu, koji je okončan smrtnim ishodom lekara Zdravstvenog centra ”Studenica” obaveštava članstvo, zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i celokupnu javnost kako sledi: Godinama unazad, Sindikat je upućivao inicijative nadležnim državnim organima i institucijama u smislu da zdravstveni radnici dobiju status službenog lica. To dalje znači da bi se status zdravstvenih radnika u svemu izjednačio sa statusom ovlašćenih službenih lica, sudija, tužilaca i policajaca.

SVIM NAŠIM ČLANOVIMA I SVIM RADNIM LJUDIMA SVETA ČESTITAMO 1.MAJ

Objavio Administrator in Obaveštenja · 1/5/2014 01:40:10
Tags: 1MAJ
SNAGA JE U NAMA !

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu