Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

INFORMACIJA SA SASTANKA ODRŽANOG U MINISTARSTVU ZDRAVLjA

Objavio in Obaveštenja · 30/6/2015 17:55:07
Obaveštavamo Vas da je 30.06.2015. godine u Ministarstvu zdravlja održan sastanak kome su prisustvovali ispred navedenog ministarstva državni sekretar prof. dr Berislav Vekić i šef kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc i predstavnici reprezentativnih sindikata zaposlenih u zdravstvu.
Na sastanku se razgovaralo o brojnim otvorenim pitanjima materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u zdravstvu.
Posebno se razgovaralo o:
1)Stomatologiji
2)Racionalizaciji
3)Platnim grupama
4)Zaposlenima sa Kosova i Metohije koji nisu radno angažovani
5)Poštovanju prava utvrđenih PKU

1)Postupak rešavanja statusa zaposlenih u stomatologiji je u toku.
Naredni sastanak u Ministarstvu zdravlja održaće se u petak 3.jula 2015. godine, do kada treba da se utvrdi predlog kriterijuma za sprovođenje postupka racionalizacije.
Sindikati su ponovo insistirali na utvrđivanju kriterijuma i merila za utvrđivanje viška zaposlenih i na sprovođenju ankete o sporazumnom raskidu radnog odnosa uz unapred utvrđene kriterijume.
2)Ponovljen je stav Ministarstva zdravlja da u zdravstvu nema viška zaposlenih, o čemu je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu više puta obavešteno.
Ministar zdravlja je tražio saglasnost za dodatno zapošljavanje, u suprotnom bi se po njegovom mišljenju zdravstveni sistem urušio.
3)Prva radna verzija predloga Platnih grupa za delatnost zdravstva biće dostavljena reprezentativnim sindikatima na mišljenje u toku naredne nedelje.
Naš Sindikat je ponovo insistirao da se Platne grupe primenjuju na sve zaposlene u javnom sektoru.
4)U toku je postupak rešavanja statusa zaposlenih sa Kosova i Metohije koji nisu radno angažovani. Očekuje se da po ovom pitanju Vlada Republike Srbije zauzme stav u toku naredne dve nedelje.
5)Još jednom je insistirano da se svim zdravstvenim ustanovama uputi instrukcija da se na jedinstven način vrši obračun plata, kao i da se dostavi upozorenje direktorima zdravstvenih ustanova da su u obavezi da poštuju prava utvrđenih PKU.
Razgovarano je i o položaju zaposlenih u apotekarskim ustanovama, RH centrima i privatizaciji banja.
Postupak rešavanja ovih pitanja je u toku.
U toku je postupak izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju, kao i Zakona o zdravstvenoj zaštiti i utvrđivanje paketa zdravstvenih usluga.
O svim drugim pitanjima o kojima se razgovaralo, bićete naknadno informisani.
OTVORENI JUBILARNI 20. SUSRETI ZDRAVLJA

Objavio Administrator in Aktivnosti · 7/6/2015 18:51:43
Tags: sportskeigrezdravkoSunčevbregSindikatzdravstva
U Sunčevom bregu /Bugarska/ otpočele su jubilarne 20. sportske igre Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije. Na svečanoj smotri takmičara podignuta je zastava igara, a sve prisutne učesnike i goste pozdravio je predsednik dr Zoran Savić, koji je i proglasio igre otvorenim. U narednih sedam dana članovi Sindikata iz cele Srbije ogledaće se u mnogim sportskih disciplinama.

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu