Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE: APLAUZI NISU DOVOLjNI BORBA ZA ZDRAVLjE I NEGU I POSLE PANDEMIJE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 30/10/2020 16:22:39


Povodom Akcione nedelјe Evropskog sindikata javnih službi, u četvrtak 29.10.2020.godine, Sindikat je održao konferenciju za medije sa temom APLAUZI NISU DOVOLjNI – BORBA ZA ZDRAVLjE I NEGU I POSLE PANDEMIJE.

Učešće na ovoj konferenciji, uzeli su državni sekretar pri Ministarstvu zdravlјa prof. dr Berislav Vekić, predstavnici Sindikata i sredstava javnog informisanja
.






Konferenciju je otvorio predsednik Sindikata, dr Zoran Savić koji je ukazao na položaj zaposlenih u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite i poručio nadležnima da kvalitetna nega treba da bude dostupna svima, ali se ne može obezbediti merama štednje koje se sprovode u Evropskoj uniji i predlogom Unije poslodavaca da se smanji stopa doprinosa za zdravstveno osiguranje.

Takođe, Z.Savić je ukazao da je nedopustivo da zaposleni koji se susreću sa ozbilјnim rizicima po svoje zdravlјe i koji su se posvetili lečenju i negovanju obolelih i starih budu za taj rad slabo nagrađeni. Svi zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti zaslužuju veće plate i bolјe uslove za rad.

Profesor Vekić je prisutne obavestio o sprovedenim aktivnostima Ministarstva zdravlјa u proteklom periodu i planovima vezano za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, otvaranju novih bolnica, izvršenom prijemu zaposlenih, pobolјšanju materijalnog položaja zaposlenih, obezbeđivanju dovolјne količine zaštitne opreme i drugim otvorenim pitanjima.

Predsednica GOS-a Beograda, prim. dr sc. med. Radmila Obrenović je govorila o oblasti bezbednosti i zdravlјa na radu i ukazala na značaj obezbeđivanja kvalitetne lične zaštitne opreme na radu.

Sindikat se zahvalјuje prof. dr Berislavu Vekiću na uzetom učešću u ovoj međunarodnoj akciji i datim dragocenim informacijama vezano za planove Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, u vezi radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih.





© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu