Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

ZAHTEV ZA HITNO ODRŽAVANЈE SEDNICE KOMISIJE ZA PRAĆENЈE PRIMENE I DAVANЈE AUTENTIČNIH TUMAČENЈA PKU ZA DELATNOST ZDRAVSTVA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 30/9/2020 09:58:29

MINISTARSTVO ZDRAVLjA
Ministar, ass. dr Zlatibor LončarNa osnovu člana 153. Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave ("Sl. glasnik RS", br. 96/2019 i 58/2020 - Aneks I)potpisnici ovog ugovora, reprezentativni sindikati u oblasti zdravstva na nivou Republike Srbije: Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost" zahtevaju HITNO održavanje sednice Komisije koja prati primenu i daje autentična tumačenja ovog ugovora.


Pristigla su brojna pitanja za Komisiju, na koja zaposleni čekaju odgovor još od početka 2020.godine.
Uvažavajući epidemiološku situaciju izazvanu zaraznom bolešću KOVID-19, iskazali smo razumevanje da se sednica navedene komisije odloži početkom epidemije.


Zajedničkim snagama Ministarstva zdravlјa i zaposlenih u zdravstvenim ustanovama ostvareni su  dobri rezultati u suzbijanju epidemije KOVID-19.


Upravo ti zaposleni očekuju od nas, socijalnih partnera,  da im datim mišlјenjima razjasnimo nedoumice vezano za primenu PKU, odnosno da im pomognemo u ostvarivanju njihovih prava garantovanih PKU.


Zbog svega navedenog, zahtevamo da se sednica Komisije za praćenje primene i davanje autentičnih tumačenja održi u najkraćem mogućem roku.Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije
Predsednik
dr Zoran Savić

GSZSZS „Nezavisnost"
Predsednik
Zoran Ilić
© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu