Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI SVIM ZAPOSLENIMA U DELATNOSTI ZDRAVSTVA, SOCIJALNE ZAŠTITE I VOJNOG ZDRAVSTVA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 30/10/2020 16:26:09


KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE
Predsednik, Aleksandar Vučić

VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Predsednik, Ana Brnabić

MINISTARSTVO FINANSIJA
Ministar, Siniša Mali

MINISTARSTVO ZDRAVLjA
Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar

MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLjAVANјE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANјA
Ministar, dr Darija Kisić Tepavčević

MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE
Ministar, Nebojša Stefanović
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam se obraća sa zahtevom za adekvatno sagledavanje svih zaposlenih u delatnosti zdravstva, socijalne zaštite i vojnog zdravstva, u smislu isplate najavlјene jednokratne pomoći u iznosu od 10.000,00 dinara.

Jednokratna pomoć koju je najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a koja se odnosi na sve zaposlene u delatnosti zdravstva, obradovala je zaposlene, ali je ostala bojazan da li se ista odnosi i na zaposlene u institutima i zavodima za javno zdravlјe, kao i na zaposlene u javnom apotekarskom sektoru.

Zaposleni u ovim ustanovama dali su ogroman doprinos na suzbijanju zarazne bolesti COVID-19 i pokazali da se bez istih, kad je najteže, jednostavno ne može.

Takođe, mišlјenja smo da i kolege, zaposleni u socijalnoj zaštiti i vojnom zdravstvu, ne smeju ovom prilikom biti izostavlјeni, jer su se nesebično žrtvovali na sprovođenju mera i aktivnosti vezanih za zaštitu zdravlјa stanovništva Republike Srbije, odnosno lečenja i sprečavanja širenja epidemije bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-CoV-2, što ne bi narušilo planove vezano za budžet Republike Srbije za 2021.godinu, obzirom da je planiran značajan rast.

Još jednom napominjemo, da pozdravlјamo napore predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava na unapređenju radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih, bezbednosti i zdravlјa na radu i uslova rada. Bez uzajamne saradnje i izjednačavanja svih zaposlenih u sistemu, značajno će biti otežana borba sa ovom pošasti.

Shodno svemu navedenom, nadamo se da ćete uvažiti ovaj dobronamerni zahtev Sindikata.Predsednik
dr Zoran Savić
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE: APLAUZI NISU DOVOLjNI BORBA ZA ZDRAVLjE I NEGU I POSLE PANDEMIJE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 30/10/2020 16:22:39
Povodom Akcione nedelјe Evropskog sindikata javnih službi, u četvrtak 29.10.2020.godine, Sindikat je održao konferenciju za medije sa temom APLAUZI NISU DOVOLjNI – BORBA ZA ZDRAVLjE I NEGU I POSLE PANDEMIJE.

ZAHTEV ZA POVEĆANјE PLATA SVIM ZAPOSLENIMA U DELATNOSTI ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZAŠTITE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 29/10/2020 16:19:57
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam se obraća sa zahtevom za povećanje plata svim zaposlenima u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite.

OBAVEŠTENJE O AKTIVNOSTIMA SINDIKATA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 28/10/2020 16:14:15
Pandemija KOVID-19 je još uvek sa nama a mnoge zemlјe širom Evrope imaju povećanje broja slučajeva. Taj novi talas infekcija će ponovo biti veliki pritisak na zdravstvo i negu. Mi se mobilišemo da bismo osigurali da zdravstveni radnici i radnici u nezi budu zaštićeni sada i da bismo naše sisteme zdravstvene i socijalne nege postavili na čvršće temelјe za reagovanje na ovu i buduće pandemije

OBAVEŠTENЈE O AKTIVNOSTIMA SINDIKATA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 26/10/2020 16:08:17
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije pridružuje se aktivnostima Evropskih sindikata javnih službi – EPSU, koji organizuju Akcionu nedelјu od 27. do 30. oktobra 2020.godine, sa temom APLAUZI NISU DOVOLjNI – BORBA ZA ZDRAVLjE I NEGU I POSLE PANDEMIJE. Cilј je da se na nivou čitave EU i Evrope ukaže na položaj zdravstvenih radnika i negovatelјa koji su na prvoj liniji borbe protiv zarazne bolesti izazvane virusom KOVID-19.

INICIJATIVA DA SE STRUČNIM RADNICIMA U SOCIJALNOJ ZAŠTITI DODELI 20 AKTIVNIH LICENCNIH BODOVA ZA 2020.GODINU

Objavio Administrator in Obaveštenja · 21/10/2020 16:05:13
Na zahtev članstva, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam upućuje Inicijativu da se stručnim radnicima u socijalnoj zaštiti za 2020.godinu zbog objektivnih okolnosti izazvanih pandemijom zarazne bolesti KOVID-19, dodeli aktivnih 20 licencnih bodova. Ova inicijativa se odnosi na oslobađanje stručnih radnika u socijalnoj zaštiti obaveze prikuplјanja aktivnih bodova za obnovu licence tokom trajanja epidemije (u smislu da im se dodele neophodni bodovi na godišnjem nivou), pa sve dok se ne steknu epidemiološki uslovi, odnosno do trenutka kada nadležni državni organi odobre održavanje skupova više lјudi u zatvorenom prostoru.

USVOJEN ZAHTEV SINDIKATA – OBEZBEĐENA SREDSTVA ZA ISPLATU NAGRADE ZAPOSLENIMA KOJI SU RADILI SA OBOLELIMA OD COVID-19

Objavio Administrator in Obaveštenja · 16/10/2020 12:33:49
Nakon višemesečnih pregovora Sindikata sa predstavnicima Ministarstva zdravlјa i upućenih brojnih dopisa nadležnim državnim organima sa zahtevom da se nagrade svi zaposleni koji su radili sa obolelima od covid-19 počev od proglašenja epidemije, danas je RFZO poslao dopis broj 450-8407/20 svim filijalama, u kojem se navodi da je u cilјu isplate ove novčane pomoći potrebno da zdravstvene ustanove po sprovedenom obračunu na mesečnom nivou od proglašenja epidemije dostave trebovanje potrebnih sredstava.

DANAS JE DAN NAŠEG SINDIKATA !

Objavio Administrator in Obaveštenja · 15/10/2020 12:04:18
REPUBLIČKI ODBOR SINDIKATA ČESTITA SVIM ČLANOVIMA DAN SINDIKATA – 15 OKTOBAR

URGENCIJA ZA IZMENU UREDBE O KOEFICIJENTIMA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 9/10/2020 11:52:07
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam upućuje Urgenciju za izmenu Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama. Inicijativu za izmenu ove uredbe smo Vam uputili dana 21.02.2020.godine, ali smo iskazali razumevanje da se pregovori odlože zbog objektivnih razloga izazvanih epidemijom KOVID-19. Smatramo da vremena za čekanje više nema, jer se moraju nagraditi zaposleni koji najviše rade, kao i zaposleni koji nisu adekvatno sagledani postojećom Uredbom.

ZAHTEV ZA UGOVARANЈE ZAPOSLENIH KOJI SU TOKOM VANREDNOG STANЈA PRIMLJENI U RADNI ODNOS

Objavio Administrator in Novosti · 7/10/2020 12:12:51
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam upućuje zahtev da se novozaposleni zdravstveni radnici, zdravstveni saradnici i nemedicinski radnici, koji su tokom vanrednog stanja primlјeni u radni odnos radi ublažavanja posledica epidemije zarazne bolesti COVID-19, ugovore sa RFZO, shodno datom obećanju. Na osnovu donetog Zaklјučka Vlade Republike Srbije, ovim zaposlenima su iz budžeta Republike Srbije obezbeđena sredstva za plate. Međutim, u brojnim ustanovama, bilo je poteškoća u isplati plata, koje su iz raznih razloga isplaćivane nakon proteka roka propisanog u Posebnom kolektivnom ugovoru za delatnost zdravstva. Pozdravlјamo napore Vlade i resornog ministarstva da se pobolјša stanje u zdravstvenim ustanovama u smislu povećanja neophodnog broja izvršilaca svih profila, ali napominjemo da se novozaposlenim može omogućiti jednak radno-pravni položaj samo u slučaju da njihove plate budu finansirane od strane RFZO.

INICIJATIVA DA SE ZDRAVSTVENIM RADNICIMA DODELI 20 LICENCNIH BODOVA ZA 2020.GODINU

Objavio Administrator in Obaveštenja · 2/10/2020 16:45:11
Suočeni sa ogromnim izazovom usled pandemije, zdravstveni radnici su u predhodnom periodu imali priliku da nauče i da u praksi primene ogromno znanje iz oblasti epidemiologije, dijagnostike i lečenja bolesnika obolelih od KOVID-19.

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu