Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

INICIJATIVA DA SE STRUČNIM RADNICIMA U SOCIJALNOJ ZAŠTITI DODELI 20 AKTIVNIH LICENCNIH BODOVA ZA 2020.GODINU

Objavio Administrator in Obaveštenja · 21/10/2020 16:05:13MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLjAVANјE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANјA
Ministar, Zoran Đorđević
KOMORA SOCIJALNE ZAŠTITE
Direktor, Sandra PerićNa zahtev članstva, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam upućuje Inicijativu da se stručnim radnicima u socijalnoj zaštiti za 2020.godinu zbog objektivnih okolnosti izazvanih pandemijom zarazne bolesti KOVID-19, dodeli aktivnih 20 licencnih bodova.
Ova inicijativa se odnosi na oslobađanje stručnih radnika u socijalnoj zaštiti obaveze prikuplјanja aktivnih bodova za obnovu licence tokom trajanja epidemije (u smislu da im se dodele neophodni bodovi na godišnjem nivou), pa sve dok se ne steknu epidemiološki uslovi, odnosno do trenutka kada nadležni državni organi odobre održavanje skupova više lјudi u zatvorenom prostoru.
Razlog zbog kojeg Sindikat traži dodelu aktivnih bodova je taj, što epidemija može potrajati i više godina, pa smo mišlјenja da je to kvalitetnije rešenje od uvođenja moratorijuma na bodovanje.
Dakle, činjenično stanje ukazuje da ne postoji mogućnost održavanja tribina i okruglih stolova, odnosno velikog broja akreditovanih programa obuke, zbog čega stručni radnici u socijalnoj zaštiti nisu u mogućnosti da se edukuju kao što je to slučaj u redovnim okolnostima.
Očekuje se novi talas epidemije, pomozite nam da se u datim uslovima uspešno izborimo sa ovim globalnim zdravstvenim izazovom.
Očekujemo Vaše postupanje i blagovremen odgovor.

Predsednik
dr Zoran Savić

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu