Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

ZAHTEV ZA IZMENU ZAKONA O BUDžETU ZA 2019.GODINU RADI OMOGUĆAVANјA ISPLATE NOVOGODIŠNјE-BOŽIĆNE NAGRADE ZA SVE ZAPOSLENE U DELATNOSTI ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZAŠTITE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 30/11/2018 14:17:23

NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE
ODBOR ZA ZDRAVLjE I PORODICU

predsednik Odbora, dr Darko LaketićSindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam upućuje naslovlјeni zahtev radi stvaranja pravnog osnova i omogućavanja isplate novogodišnje, odnosno božićne nagrade za sve zaposlene u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite.
Na predlog Vlade Republike Srbije, u skupštinskoj proceduri nalazi se Predlog Zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu kojim ostaje na snazi zabrana navedenih davanja.

Podsećamo da je pojedinim korisnicima sredstava budžeta Republike Srbije na osnovu odluke Vlade, omogućena isplata nagrada i bonusa, što pozdravlјamo, ali želimo i da oko 120.000 zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti imaju ovo pravo, a naročito zaposleni u ustanovama koje ostvaruju sopstvene prihode, u kom slučaju, nisu potrebna dodatna sredstva iz budžeta.

U sredstvima javnog informisanja, od strane stručne javnosti, redovno se objavlјuje činjenica da se bez zaposlenih u zdravstvu ne može i da je neophodno povećati plate i druga primanja.
Idealna je prilika da svojim doprinosom omogućite da zaposleni obraduju svoje najbliže prigodnim poklonom. Apsolutno smo to zaslužili!

Očekujemo Vaše postupanje i pomoć u ispravlјanju nepravde prema zaposlenima koji obavlјaju najsloženije poslove vodeći brigu o zdravlјu i zbrinjavanju korisnika naših usluga.

  
Predsednik
dr Zoran SavićSindikat nastavio pregovore za zaklјučivanje PKU za delatnost zdravstva

Objavio Administrator in Obaveštenja · 27/11/2018 14:23:58
Obaveštavamo Vas da su na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravlјa nastavlјeni pregovori za zaklјučivanje novog Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave. Većina predloga i primedbi Sindikata su usvojeni. Očekujemo da u naredne dve nedelјe pregovori budu završeni, a da se potom pristupi proceduri potpisivanja navenog ugovora.

OBAVEŠTENјE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 23/11/2018 11:51:42
Obaveštavamo Vas da su dana 16. novembra 2018. godine u ”Službenom glasniku RS” broj 89/2018, objavlјeni Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite, kao i Odluka o izmenama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017.godinu.

Sindikat potpisao ekskluzivan ugovor sa univerzitetom Megatrend!

Objavio Administrator in Obaveštenja · 21/11/2018 11:14:46
SAMO ZA ČLANOVE SINDIKATA 50% POPUSTA NA ŠKOLOVANјE! Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i Megatrend univerzitet su juče u prostorijama ovog renomiranog univerziteta potpisali ekskluzivan ugovor kojim se omogućava isklјučivo članovima našeg Sindikata i članovima njihove uže porodice (bračni drug i deca) POPUST ZA SVAKU GODINU STUDIRANјA OD NEVEROVATNIH 50%, UZ MOGUĆNOST OTPLATE NA RATE! Na fakultetima Megatrend univerziteta organizovane su strukovne i akademske, kao i specijalističke, master i doktorske studije iz više akademskih i naučnih disciplina. Dragi članovi, imate jedinstvenu priliku da iskoristite još jednu u nizu privilegija koju vam nudi članstvo u Sindikatu zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije. Dobrodošao je i svaki zaposleni u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite, koji će učlanjenjem u Sindikat, steći mogućnost da se školuje pod povolјnim uslovima. Ovom prilikom želimo da izrazimo ogromnu zahvalnost rektoru prof. dr Mići Jovanoviću i celokupnom menadžmentu Megatrenda na srdačnom dočeku i iskazanom razumevanju za potrebe članova našeg Sindikata. Nadamo se dugoj i uspešnoj saradnji. Za detalјne informacije u vezi ostvarivanja prava po osnovu navedenog ugovora, možete se obratiti predsedniku sindikalne organizacije u ustanovi u kojoj radite.

ČESTITKA POVODOM SLAVE SVETI VRAČI

Objavio Administrator in Obaveštenja · 14/11/2018 10:16:42
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije čestita svim lekarima slavu Sveti Vrači, uz želјu da unapredimo položaj svih zaposlenih koji se bave ovom humanom profesijom.

U SKLADU SA PODNETOM INICIJATIVOM SINDIKATA OTPOČINјU PREGOVORI ZA ZAKLjUČIVANјE NOVOG PKU ZA DELATNOST SOCIJALNE ZAŠTITE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 13/11/2018 11:26:06
Obaveštavamo Vas da je na podnetu Inicijativu Sindikata, Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja odgovorilo pozivom na sastanak u vezi sa predstojećim pregovovorima za zaklјučivanje novog Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu u Republici Srbiji. Sastanak će se održati dana 14.11.2018.godine u prostorijama resornog ministarstva. UČLANI SE U SINDIKAT, IMAŠ PRILIKU DA UTIČEŠ NA POBOLjŠANјE SVOG MATERIJALNOG I RADNO-PRAVNOG POLOŽAJA!!! BUDI ČLAN – ODLUČI O SVOJOJ SUDBINI!!!

VAŽNO OBAVEŠTENјE - ODLAŽE SE PRIMENA ZAKONA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 2/11/2018 13:27:11
Obaveštavamo Vas da se ODLAŽE primena Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru ("Sl. glasnik RS", br. 18/2016, 108/2016 i 113/2017) i Zakona o zaposlenima u javnim službama ("Sl. glasnik RS", br. 113/2017) ZA GODINU DANA. Očekuje se da primena navedenih propisa otpočne 01.JANUARA 2020.godine.

ZAHTEV ZA POVEĆANјE PLATA SVIM ZAPOSLENIMA U DELATNOSTI ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZAŠTITE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 1/11/2018 13:03:23
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam ponovo upućuje zahtev za povećanje plata svim zaposlenima u delatnosti zdravstva, obzirom da nam na predhodni zahtev broj 98/18 od 14.avgusta 2018.godine niste uputili odgovor. Ovom prilikom Vas obaveštamo da je veliko uznemirenje među zaposlene unela izjava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, data u sredstvima javnog informisanja, kojom je najavlјeno povećanje plata samo delu zaposlenih u zdravstvu i to u nejednakom procentu. Podsećamo još jednom da ZAHTEVAMO JEDNAKO PROCENTUALNO POVEĆANјE PLATA SVIM ZAPOSLENIMA U DELATNOSTI ZDRAVSTVA!!! Prosečna plata u zdravstvu je ispod proseka u Republici, što je apsolutno neprihvatlјivo, obzirom na poslove koji se obavlјaju, a koji nose ogromnu odgovornost. Uvažavamo izuzetno dobro stanje u budžetu I ZAHTEVAMO ZNAČAJNO POVEĆANјE PLATA, jer samo na taj način možete da delimično sprečite egzodus zaposlenih u inostranstvo. Ubeđeni smo da VI TO MOŽETE, A DA LI I HOĆETE?

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu