Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

URUČENI UGOVORI MLADIM LEKARIMA I MEDICINSKIM SESTRAMA I TEHNIČARIMA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 26/6/2019 13:41:56Danas je u Palati Srbija održana svečana ceremonija uručenja ugovora o radu najbolјim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Republici Srbiji.

Sindikat je ranije dao saglasnost na ovu inicijativu Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlјa, čime smo podržali najuspešnije studente, koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i želi da im omogući da nastave svoje usavršavanje u oblastima medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite.

Navedenoj svečanosti prisustvovao je i predsednik Sindikata dr Zoran Savić.

Ugovori o radu uručeni su za 102 lekara i 158 medicinskih sestara i tehničara.

Ovo je samo jedna od karika u nizu u cilјu pobolјšanja stanja u zdravstvu.

Sindikat će nastaviti aktivnosti na povećanju broja izvršilaca, povećanju plata, pobolјšanju uslova rada i ukidanju zabrane zapošlјavanja.
U MINISTARSTVU ZDRAVLjA ODRŽAN SASTANAK POVODOM PROBLEMA U ZAVODU ZA ZAŠTITU RADNIKA U KRAGUJEVCU

Objavio Administrator in Obaveštenja · 19/6/2019 12:27:12
Danas je u Ministarstvu Zdravlјa održan sastanak povodom problema u Zavodu za zaštitu radnika u Kragujevcu. Ministarstvo zddravlјa i lokalna samouprava razmatraju mogućnosti za rešenje problema za više od 180 zaposlenih. Sindikat je insistirao na rešenju koje će omogućiti očuvanje radnih mesta svih zaposlenih u ustanovi.

DATA NOVA MIŠLjENјA KOMISIJE ZA PRAĆENјE PRIMENE I DAVANјE AUTENTIČNIH TUMAČENјA PKU ZA DELATNOST ZDRAVSTVA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 18/6/2019 12:13:39
Obaveštavamo Vas da su na matičnom sajtu našeg Sindikata, u rubrici Važni dokumenti, postavlјena nova mišlјenja Komisije za praćenje primene i davanje autentičnih tumačenja PKU za delatnost zdravstva.

ZAVRŠENI 24 SUSRETI ZDRAVLJA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 16/6/2019 19:54:10
U Budvi su svečanom ceremonijom dodela pehara, medalјa, diploma i zahvalnica najbolјim učesnicima zatvoreni 24. Susreti zdravlјa. U predhodnim danima članovi Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije ogledali su se na sportskim terenima u brojnim disciplinama, a sva takmičenja su, kako se i očekivalo, protekla u fer i sportskoj atmosferi. Zastava Susreta zdravlјa koja je spuštena sa jarbola predata je predsedniku dr Zoranu Saviću koji je pozdravnim govorom zahvalio svim učesnicima na učešću u ovogodišnjim takmičenjima i ujedno proglasio Susrete zdravlјa za 2019.godinu zatvorenim.

Sindikat uputio Vladi Republike Srbije zahtev za povećanje plata zaposlenima u zdravstvu, socijalnoj zaštiti i RFZO

Objavio Administrator in Obaveštenja · 6/6/2019 10:01:03
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije obraća Vam se sa zahtevom za povećanje plata svim zaposlenima u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite na način da prosečna plata u ovim delatnostima bude u visini prosečne potrošačke korpe. Prema podacima Fiskalnog saveta od 2014. do 2018.godine Srbiju je napustilo 6000 zdravstvenih radnika. Oni nisu jedini koji napuštaju našu zemlјu, jer odlaze i zaposleni drugih profila. Zaposleni odlaze zbog malih plata, najnižih čak i u regionu, uz smanjen broj izvršilaca, (u mnogim ustanovama taj broj je manji čak i od onog broja koji je određen aktom Vlade Republike Srbije) čime su i uslovi rada znatno pogoršani. Prosečna plata u zdravstvu je ispod proseka u Republici, a u socijalnoj zaštiti je još niža, što je apsolutno neprihvatlјivo, obzirom na poslove koji se obavlјaju, a koji nose ogromnu odgovornost.

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu