Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

PREDSTAVNICI SINDIKATA PREDSTAVILI AKTIVNOSTI SINDIKATA U USTANOVAMA U UŽICU

Objavio Administrator in Obaveštenja · 22/5/2019 15:29:51
Na poziv predstavnika SO OB Užice i SO ZZJZ Užice, predsednik i sekretar Sindikata su predstavili aktivnosti Sindikata u proteklom periodu.
Na sastanku koji je održan u prostorijama OB Užice, prisustvovali su pored predstavnika našeg Sindikata i svi zainteresovani zaposleni u delatnosti zdravstva iz Zlatiborskog okruga, kao i direktor Zdravstvenog centra Užice prim. dr Miloš Božović sa saradnicima.
Prisutnima su prezentovane prava i obaveze iz novog PKU za delatnost zdravstva, novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, aktivnosti Sindikata na povećanju plata i dr.

Predstavnici Sindikata su odgovarali i na brojna, neposredno upućena pitanja.

Nakon sastanka u OB Užice, predstavnici Sindikata su bili gosti i na sastanku u Zavodu za javno zdravlјe Užice, gde su predstavlјene aktivnosti Sindikata i odgovarano na brojna pitanja zaposlenih.

U ORGANIZACIJI GOS BEOGRADA ODRŽAN SEMINAR O RADNO-PRAVNOM I MATERIJALNOM POLOŽAJU ZAPOSLENIH

Objavio Administrator in Obaveštenja · 16/5/2019 11:13:01
U organizaciji GOS-a Beograda, u Beogradu je dana 15.05.2019.godine održan seminar na kome je razmatran radno-pravni i materijalni položaj zaposlenih u zdravstvu. Razgovarano je i o odlasku zaposlenih u inostranstvo i kako sprečiti njihov egzodus. Učešće na seminaru uzeli su pored predstavnika našeg Sindikata, direktor Lekarske komore Srbije dr Milan Dinić, direktorka Komore biohemičara Srbije prim. dr sc. med. Slavica Cimbalјević, generalni sekretar Farmaceutske komore Srbije dipl. farm. spec. Dragana Rajković, predstavnici Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, kao i brojni direktori, odnosno pomoćnici i zamenici direktora zdravstvenih ustanova. Konstatovan je trend povećanja radne opterećenosti zaposlenih, usled manjka izvršilaca, kao i potreba da se plate značajno uvećaju, kako bi se donekle sprečio egzodus zaposlenih.

ODRŽANA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DETAŠIRANIM RADNICIMA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 15/5/2019 09:42:36
U Beogradu je dana 14.05.2019.godine održana prva međunarodna konferencija o detaširanim radnicima, u Projektu čiji je nosilac Sindikat, a koji je odobren od strane Evropske komisije. U navedenom projektu učešće su pored predstavnika našeg Sindikata, uzeli i predstavnici sindikata i poslodavaca iz Crne Gore, Severne Makedonije, Španije, Polјske, Rumunije, Bugarske i Nemačke. Na konferenciji, bili su prisutni i predstavnici SSSS, kao i predstavnik inspekcije za rad pri Ministarstvu za rad zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja. Kolege iz inostranstva su se upoznale sa nacionalnim zakonodavstvom koji reguliše ovu osetlјivu oblast.

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu