Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

U palati Srbija održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama, kao i Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru

Objavio Administrator in Mediji · 4/9/2017 15:08:06

Obaveštavamo Vas da je danas u Beogradu održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama, kao i Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

Sindikat je uzeo aktivno učešće u diskusiji i još jednom izneo predloge, mišlјenja i sugestije.


U sredu 6. septembra 2017. godine, u prostorijama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave održaće se sastanak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata koji učestvuju u radu Socijalno-ekonomskog saveta RS.

Učešće na sastanku potvrdio je i ministar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Na navedenom sastanku, predstavnici Sindikata će još jednom izneti stavove radi pobolјšanja Nacrta zakona o zaposlenima u javnim službama.


SREĆAN 8.MART

Objavio Administrator in Mediji · 8/3/2017 09:55:14
Preuzmite osmomartovski broj lista ZDRAVLJE...

IZAŠAO JE DECEMBARSKI BROJ LISTA ZDRAVLJE

Objavio Administrator in Mediji · 28/12/2016 13:30:16
IZAŠAO JE DECEMBARSKI BROJ LISTA ZDRAVLJE Preuzmite elektronsku verziju lista ...

IZAŠAO JE OKTOBARSKI BROJ LISTA ZDRAVLJE

Objavio Administrator in Mediji · 13/10/2016 10:49:02
Preuzmite elektronsko izdanje LISTA ZDRAVLJE br..95

ELEKTRONSKO IZDANJE MARTOVSKOG BROJA LISTA ZDRAVLJE

Objavio Administrator in Mediji · 10/3/2016 11:04:53
Preuzmite ovde

Emisija RADAR RTV 09-02-2016. - Zakon o platnim razredima

Objavio Administrator in Mediji · 11/2/2016 14:20:54
Posle dogovora Vlade i sindikata o spornim tačkama Zakona o platnim razredima, ovaj Zakon bi do kraja nedelje trebalo da se nađe pred republičkim poslanicima. Za razliku od prethodnih sličnih slučajeva, dogovor između Vlade i i sindikalaca postignut je brzo i lako.Radar istražuje šta je uz dogovor o regresu, minulom radu, toplom obroku i bolovanju zaista dogovoreno, kada je reč o platama zaposlenih u javnom sektoru? Između ostalih, gost emisije Radar je bio i predsednik dr Zoran Savić.

VIDEO - RTV Pink / Dobro Jutro 28.10.2015. dr Zoran Savić, Dražen Maravić, Darinka Radojević

Objavio Administrator in Mediji · 28/10/2015 14:15:38
VIDEO - RTV Pink / Dobro Jutro 28.10.2015. dr Zoran Savić, Dražen Maravić, Darinka Radojević

OKTOBARSKI BROJ LISTA ZDRALJE br.92

Objavio Administrator in Mediji · 15/10/2015 13:50:06
Tags: listzdravljeSindikatzdavstva
OKTOBARSKI BROJ LISTA ZDRALJE br.92

dr Zoran Savić - Licenciranje zaposlenih u zdravstvu Srbije

Objavio Administrator in Mediji · 24/9/2015 08:15:38
Tags: ZoranSavićlicenciranjeSindikatzdravstva
dr Zoran Savić, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije u emisiji TV Mreža (RTS2 22.09.2015.) posvećenoj licenciranju zaposlenih u zdravstvu Srbije

Održana konferencija za medije na temu zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru

Objavio Administrator in Mediji · 31/7/2015 15:47:50
Tags: SINDIKATZAKONOBROJUZAPOSLENIHOTPUŠTANJAOTPUŠTANJE
Predstavnici samostalnih sindikata javnog sektora smatraju da se predloženim zakonom o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru zaposleni stavljaju u diskriminišući i u nepovoljniji položaj u odnosu na zaposlene u preduzećima u restrukturiranju, rečeno je danas na konferenciji za novinare. Sindikati se ne slažu ni sa time što se donosi po hitnom postupku, bez prethodno datog mišljenja Socijalno-ekonomskog saveta i stava sindikata. Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoran Savić takođe je ponovio da u Srbiji ne postoji pravi socijalni dijalog i da se usvajaju zakoni koji nisu bili razmatrani na SES-u. On je kazao da se zakon donosi na brzinu, u vreme godišnjih odmora, bez mišljenja sindikata, kao i što su iz njega izuzeta javna preduzeća. Savić smatra da je zakon trebalo ponudi stimulativne uslove za one koji odlaze sa radnog mesta, a da je on destimulativan i u pogledu visina otpremnina, kao i uslova i granice za penzionisanje. Savić je naveo primer sektora zdravstva, ističući da sistemu nedostaje 13.000 radnika da bi mogao da funkcioniše kako treba. On je kazao da predstoji otpuštanje oko 800 zaposlenih u stomatologiji u domovima zdravlja dodajući da će to takođe ostaviti posledice na zdravlje ljudi. "Bićemo bezuba nacija, to je dobro za njih, bezubi ne mogu da vas ujedu to je bezbolnije za vas", rekao je Savić.

STVARNOST IZ DRUGOG UGLA

Objavio Administrator in Mediji · 17/7/2015 10:31:22
Tags: SindikatzdravstvastomatologijavisakKoriUdovički
Stvarnost iz drugog ugla...

IZAŠAO JE OSMOMARTOVSKI BROJ LISTA ZDRAVLJE

Objavio Administrator in Mediji · 6/3/2015 11:47:51
Tags: listzdravlje8mart
Elektronsko izdanje Lista ZDRAVLJE (br.91) preuzmite ovde...

UVOĐENjE PLATNIH RAZREDA IZ UGLA SINDIKATA U ZDRAVSTVU - KAKO DO PRAVEDNIJE RASPODELE NOVCA

Objavio Administrator in Mediji · 7/2/2015 13:11:28
Tags: ZoranSavićSindikatzdravstvaplatnirazrediZakonoraduPKU
Uvođenje platnih razreda za zaposlene u javnoj upravi, trebalo bi, prema najavama, da se primenjuje od sredine 2015. Namera je da se izjednače zarade svih koji obavljaju iste poslove i imaju iste kvalifikacije. Prema rečima ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, platni razredi omogućiće uvođenje reda i pravednije određivanje zarade u javnoj upravi. Reč je, međutim, o obimnom i ozbiljnom poslu koji će zahtevati vreme. Platni razredi deo su Zakona o platama, kako je objasnila ministarka Udovički, sa ciljem da se učvrsti i pojača kontrola budžeta nad zaradama u javnoj upravi. Novi sistem plata, osim što trebada obezbedi transparentnost, uvođenje reda,kao i bolji uvid i kontrolu načina utvrđivanja plata u javnoj upravi. Osim kvalikikacije, biće uzeta u obzir i složenost posla, odgovornost, kao i rad u teškim uslovima. S druge strane, lekari i drugi zaposleni u zdravstve- nom sistemu Srbije strepe da bi opet „kola mogu da se slome na njima" i da novi sistem plaćanja neće biti pravedan za sve. Reprezentativni sindikati zdravstvenih radnika pokušavaju da u pregovorima sa vlastima postignu što je moguće bolju poziciju za svoje članstvo i zahtevaju pravednu raspodelu novca.

Održana zajednička konferencija za medije Sindikata javnih službi - zajedno protiv smanjenja zarada !!

Objavio Administrator in Mediji · 20/11/2014 18:50:35
Tags: sindikatijavnihslužbikonferencijamedijiZoranSavićsmanjenjeplata
Savez samostalnih sindikata Srbije upozorio je danas da bi najavljeno smanjenje plata u javnom sektoru moglo da bude i znatno veće od deset odsto. To bi, kako navode, moglo da se desi i zaposlenima koji imaju plate manje od 25.000 dinara. Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu Zoran Savić pokazao je papir na kojem se vidi obračun nove plate čistačice u jednoj zdravstvenoj ustanovi, prema kojem će njena nova zaradi biti oko 12.000 dinara mesečno, iako ona nije trebalo da bude smanjena jer je ispod zakonom određenih 25.000 dinara. Prema njegovim rečima, u novom obračunu je smanjena osnovica, ali se ne iskazuju naknade za regres, topli obrok i za prevoz, što je "izigravanje zakona".

Emisija "DA MOŽDA NE" 6.11.2014. (VIDEO)

Objavio Administrator in Mediji · 7/11/2014 21:28:16
Tags: dZoranSavićZlatiborLončarzaposleniuzdravstvusmanjenjeplata
Šta zahtevaju lekari od države, kakav je njihov položaj u zdravstvenom sistemu? Da li će njihova obustava rada imati posledice po pacijente? O štrajku i zahtevima zdravstvenih radnika u studiju govore: dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Dušan Milisavljević, član Odbora za zdravlje Skupštine Srbije dr Zoran Savić, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti

dr Zoran Savić - Medija Centar Beograd

Objavio Administrator in Mediji · 25/10/2014 00:43:56
Tags: ZoranSavićSindikatzdravstvaSrbijemedijacentarsmanjenjeplata
Konferencija za štampu pod nazivom ”Smanjenje plata, kap koja preliva čašu”, koja je održana 14.10.2014. godine u Medija Centru

NOVI BROJ LISTA ZDRAVLJE (OKTOBAR 2014.)

Objavio Administrator in Mediji · 17/10/2014 18:26:06
Tags: listzdravlje
NOVI BROJ LISTA ZDRAVLJE (OKTOBAR 2014.) - PREUZMITE DIGITALNO IZDANJE

U Medija centru održana konferencija ”Smanjenje plata, kap koja preliva čašu”

Objavio Administrator in Mediji · 14/10/2014 14:56:25
Tags: Sindikatzdravstvamedijacentarmedijikonferencijanovinarištrajk
Na konferenciji za štampu pod nazivom ”Smanjenje plata, kap koja preliva čašu”, koja je održana 14.10.2014. godine u Medija centru, predstavnici reprezentativnih sindikata u zdravstvu izneli su stavove povodom najavljenih mera Vlade Republike Srbije i najavili mogućnost organizovanja štrajka.

Srbija će uvoziti lekare

Objavio Administrator in Mediji · 13/10/2014 08:42:39
Tags: SindikatzdravstvaZoranSavićštednjalekariodlazeSrbija
Nedavno usvojene ekonomske mere Vlade Srbije za izlazak iz krize naišle su na oštru reakciju građana širom zemlje. Svi se, uglavnom, slažu da se nalazimo u veoma ozbiljnoj finansijskoj krizi, da u budžetu nema dovoljno para da se namire sve obaveze, ali i kritički se odnose prema merama koje će u prvom redu pogoditi zaposlene u javnim službama i penzionere. Među onima koji će na svojim leđima osetiti teret izlaska iz sadašnje krize jesu i zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti. Oni ne podržavaju vladine mere jer, kako ističe predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite dr Zoran Savić, „one neće ništa dobro doprineti zaposlenima u zdravstvu i građanima Srbije".

SINDIKATI SA VUČIĆEM O ZAKONU O RADU

Objavio Administrator in Mediji · 1/7/2014 14:00:43
Tags: SindikatZakonoraduSindikatzdravstvakolektivniugovor
Izveštaji medija o sastanku predstavnika Sindikata sa premijerom Vučićem

MEDIJI O ZAKONU O RADU

Objavio Administrator in Mediji · 26/6/2014 16:04:48
Tags: ZAKONORADUSindiukatzdravstvaVulinOEBS
Medijsko izveštavanje povodom usvajanja ZAKONA O RADU

Održana tribina "Mere Vlade Republike Srbije i položaj zaposlenih u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite"

Objavio Administrator in Mediji · 19/6/2014 17:25:31
Tags: tribinaSindikatzdravstvasocijalnazaštitazakonoradu
Tribinu "Mere Vlade Republike Srbije i položaj zaposlenih u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite" organizovao je Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, u saradnji sa reprezentativnim sindikatima u oblasti zdravstva i socijalne zaštite na republičkom nivou, a prisustvovali su joj predstavnici gotovo svih nadležnih institucija koje su pozvane.

MEDIJI PROPRATILI PROTEST U GERONTOLOŠKOM CENTRU

Objavio Administrator in Mediji · 31/3/2014 13:44:40
Tags: protestŠtrajkSindikatZdravstvagerontološkigentar
Oko 200 radnica Gerontološkog centra protestovalo je 28. marta u 16 sati, jer ih, kako su navele, "poslodavac i upravni odbor diskriminišu na radnom mestu" i traže isplatu jedne zaostale zarade, kao i jubilarnih i novogodišnjih nagrada za dve godine unazad. "Direktore, da li znate gde dadoste naše pare?" , "Tražimo spas. Ako društvu trebamo odvojite nas od Gerontološkog centra Beograd", neki su od transparenata koje su nosile radnice. Dnevni centri i klubovi za starije i služba pomoći u kući jedina su radna jedinica u okviru ove ustanove kojoj nisu isplaćene jubilarne nagrade za 2012. i 2013. godinu, kao ni novogodišnje nagrade od 4.000 dinara za 2013. godinu. Bezuspešno smo pokušavali da postignemo dogovor sa direktorkom, pa smo organizovali miran protest da bismo branili svoja zakonski garantovana prava. Trpeli smo više od dve godine zbog ugleda ustanove, ali problem je uzeo maha. Nećemo ulaziti u štrajk jer poštujemo korisnike centra - kaže Verica Paunović, predsednica sindikata u ovoj ustanovi. Radnice kažu da im plate kasne mesec dana, iako su dobile potvrdu od grada da je novac uplaćen unapred.

Emisija TV Mreže posvećena solidarnom porezu

Objavio Administrator in Mediji · 5/3/2014 19:47:31
Tags: solidarniporezSindikatZpranSavić
Emisija TV Mreže posvećena solidarnom porezu u kojoj je učestvovao predsednik našeg Sindikata dr Zoran Savić.

PREDSEDNIK SAVIĆ VEČERAS NA TV PRVA U 19 ČASOVA

Objavio Administrator in Mediji · 21/2/2014 11:57:00
Tags: zORANsAVIĆMEDIJIsINDIKATZDRAVSTVASOLIDARNIPOREZ
Intervju predsednika našeg sindikata dr Zorana Savića, povodom "solidarnog poreza", biće emitovan na TV Prva večeras u 19 sati.

Mediji propratili saopstenje naseg Sindikata / PREDATA INICIJATIVA USTAVNOM SUDU !

Objavio Administrator in Mediji · 13/2/2014 09:59:53
Tags: ocenaustavnostiZoranSavićSindikatzdravstvamediji
Sindikat izaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, i sindikati obrazovanja ii visokom obrazovanju traže da Ministarstvo finansija izmeni Pravilnik o primeni poreza na plate veće od 60.000 dinara, a od Ustavnog suda Srbije ocenu ustavnosti zakona kojim je "solidarni porez" propisan.

SAOPŠTENJE NAŠEG SINDIKATA U MEDIJIMA : Solidarni porez plaćaju i oni sa minimalcem!

Objavio Administrator in Mediji · 7/2/2014 13:48:56
Tags: Sindikatmedijisaopštenje
Saopštenje našeg Sindikata u medijima:Solidarni porez plaćaju i oni sa minimalcem!

Protest sindikata zdravstva u Novom Sadu

Objavio Administrator in Mediji · 13/12/2013 11:40:43
Tags: SindikatzdravstvaprotestNoviSad
Posle nedavne javne sednice održane u Beogradu, danas je i u Novom Sadu, ispred Srpskog narodnog pozorišta, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije organizovao javnu, protestnu sednicu. Okupljenim zdravstvenim radnicima obratili su se predsednik Republičkog sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti dr Zoran Savić i predsednica Pokrajinskog sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti dr Dunja Civrić. Oni su ukazali na ekonomske mere koje pogađaju zaposlene u tim delatnostima, urušavajući njihov materijalni i radnopravni položaj.

Kakvo zdravstvo imamo u odnosu na ostale evropske zemlje?

Objavio Administrator in Mediji · 30/11/2013 23:54:35
Tags: ZoranSavićzdravstvoporeznaplate
Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije dr Zoran Savić u izjavi datoj novinarki dnevnog lista DANAS komentarisao je stanje u srpskom zdravstvu.

Izjava dr Zorana Savić povodom najavljenih mera Vlade Srbije - RTV Bor

Objavio Administrator in Mediji · 24/10/2013 17:45:02
Tags: medijiZoranSavićSindikattzdravstvamereVlade
Izjava dr Zorana Savić povodom najavljenih mera Vlade Srbije - RTV Bor

Izveštaji medija sa održane konferencije za štampu povodom regionalne akcije "Svi zajedno za javno zdravlje"

Objavio Administrator in Mediji · 22/4/2013 20:04:25
Tags: medijiizveštavanjeprivatizacijazdravstvo
Pogledajte izveštaje medija sa današnje konferencije za štampu povodom regionalne akcije "Svi zajedno za javno zdravlje"

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu