Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

INICIJATIVA ZA IZJEDNAČAVANјE BENEFICIRANOG RADNOG STAŽA U SLUŽBAMA HITNE MEDICINSKE POMOĆI

Objavio Administrator in Obaveštenja · 25/9/2019 12:58:25


MINISTARSTVO ZDRAVLjA
Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar

MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLjAVANјE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANјA
Ministar, Zoran Đorđević



Na zahtev članstva, zaposlenih u službama hitne medicinske pomoći, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam upućuje Inicijativu za izmene i dopune Pravilnika o radnim mestima, odnosno poslovima na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem ("Sl. glasnik RS", br. 105/2003, 126/2004, 93/2005, 3/2007, 8/2007, 56/2007, 23/2008, 49/2010, 48/2011, 50/2012 i 22/2013) u smislu da se odelјak 33.2.  tačka 2) koji propisuje stepen uvećanja staža osiguranja za radna mesta u hitnoj medicinskoj pomoći i to: bolničara, tehničara i višeg tehničara koji pomaže pri pružanju ili sam pruža određenu hitnu medicinsku pomoć na mestu događaja i u transportu i vozača sanitetskog vozila, IZMENI NA NAČIN DA SE 12 MESECI RAČUNA KAO 15 MESECI, kao za radno mesto lekara koji pruža hitnu medicinsku pomoć na mestu događaja i u transportu.

Svi zaposleni u ovim službama čine tim, bez kojeg nije moguće pružiti adekvatnu uslugu korisnicima.
Posao je izuzetno složen i u velikom broju slučajeva nepredvidlјiv, jer ekipa ne može znati u kakvom stanju je pacijent i o kakvoj složenoj situaciji je reč, dok ne izađe na lice mesta.


Smatramo da izjednačavanjem stepena uvećanja staža osiguranja za sva radna mesta u hitnoj medicinskoj pomoći, dovodimo u jednak položaj sve zaposlene u ovim službama koji rade u istim uslovima.


Apelujemo na resorna ministarstva da ovu inicijativu prihvate kao svoju i preduzmu sve aktivnosti u cilјu realizacije iste, radi izjednačavanja radno-pravnog položaja zaposlenih u službama hitne medicinske pomoći.


           
Predsednik
dr Zoran Savić







ODRŽANA SEDNICA REPUBLIČKOG ODBORA SINDIKATA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 20/9/2019 13:09:40
Na sednici Republičkog odbora Sindikata održanoj u četvrtak 19.septembra 2019. godine, pored predstavnika Sindikata, učešće su uzeli državni sekretar pri Ministarstvu zdravlјa prof. dr Berislav Vekić i predstavnici Jedinstvene sindikalne organizacije Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon uvodnog izlaganja i izveštaja o aktivnostima Sindikata, predsednik dr Zoran Savić reč je dao prof. dr Berislavu Vekiću koji je izvestio o najvažnijim pitanjima koja se tiču radno-pravnog i materijalnog položaja zaposlenih, povećanju plata, planovima resornog ministarstva vezano za povećanje broja izvršilaca, novom Planu mreže zdravstvenih ustanova i dr. Zatim su članovi ROS-a i JSO RFZO imali priliku da prof. dr Berislavu Vekiću ukažu na probleme zaposlenih i postave pitanja na koja je dat odgovor. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo najvišem rukovodstvu Ministarstva zdravlјa i prof. dr Berislavu Vekiću na konstruktivnom dijalogu i omogućavanju da se čuje i reč zaposlenih. Smatramo da zajedničkim snagama možemo iznaći najbolјa rešenja po zaposlene u zdravstvu.

VAŽNO OBAVEŠTENјE !!!

Objavio Administrator in Obaveštenja · 16/9/2019 12:07:44
Danas je u Ministarstvu zdravlјa održan sastanak kome su prisustvovali ispred resornog ministarstva ministar Zlatibor Lončar sa saradnicima i predstavnici našeg Sindikata. Razgovarano je o aktuelnim pitanjima i najavlјenom povećanju plata. Sindikat je insistirao na povećanju plata za sve zaposlene u zdravstvu, što će biti realizovano. Očekujemo da u toku današnjeg dana Vlada Republike Srbije objavi koliko će iznositi povećanje plata.

Obaveštenje

Objavio Administrator in Obaveštenja · 12/9/2019 12:24:12
U organizaciji Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine održava se dvodnevni seminar u Kovačici na temu razvoja Sindikata i modaliteta za omasovlјenje članstva. Takođe, na seminaru se razmatra radno-pravni i materijalni položaj zaposlenih, kao i najavlјeno povećanje plata i u vezi sa tim predstojeće aktivnosti Sindikata.

ZAHTEV ZA POVEĆANјE PLATA SVIM ZAPOSLENIMA U DELATNOSTI ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZAŠTITE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 6/9/2019 14:21:25
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam se još jednom obraća sa zahtevom za povećanje plata svim zaposlenima u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite. Sindikat Vam je dana 05.06.2019.godine i 10.07.2019.godine uputio zahteve za povećanje plata na koje još uvek nismo dobili odgovor. U međuvremenu u sredstvima javnog informisanja predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je najavio povećanje plata zaposlenim medicinskim sestrama za 15 odsto, što pozdravlјamo, ali u ovim delatnostima postoje i drugi profili zaposlenih bez kojih sistem ne može da funkcioniše i koji takođe zaslužuju jednak tretman prilikom procentualnog povećanja plata. Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će povećanje minimalne cene rada biti dvocifreno. Shodno svemu navedenom, Sindikat još jednom ukazuje da procentualno povećanje plata svim zaposlenima, NE SME BITI MANјE od procentualnog povećanja minimalne zarade.

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu