Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

ZAHTEV ZA POVEĆANјE PLATA SVIM ZAPOSLENIMA U DELATNOSTI ZDRAVSTVA I SOCIJALNE ZAŠTITE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 6/9/2019 14:21:25


KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE
Predsednik, Aleksandar Vučić
VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Predsednik, Ana Brnabić
MINISTARSTVO FINANSIJA
Ministar, Siniša Mali
MINISTARSTVO ZDRAVLjA
Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar
MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLjAVANјE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANјA
Ministar, Zoran ĐorđevićSindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Vam se još jednom obraća sa zahtevom za povećanje plata svim zaposlenima u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite.
Sindikat Vam je dana 05.06.2019.godine i 10.07.2019.godine uputio zahteve za povećanje plata na koje još uvek nismo dobili odgovor.

U međuvremenu u sredstvima javnog informisanja predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je najavio povećanje plata zaposlenim medicinskim sestrama za 15 odsto, što pozdravlјamo, ali u ovim delatnostima postoje i drugi profili zaposlenih bez kojih sistem ne može da funkcioniše i koji takođe zaslužuju jednak tretman prilikom procentualnog povećanja plata.
Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će povećanje minimalne cene rada biti dvocifreno.

Shodno svemu navedenom, Sindikat još jednom ukazuje da procentualno povećanje plata svim zaposlenima, NE SME BITI MANјE od procentualnog povećanja minimalne zarade.

U suprotnom će doći do narušavanja odnosa između plata zaposlenih različitih profila, pa će finansijsko-računovodstveni referent imati platu u visini plate spremačice, a broj zaposlenih koji primaju minimalnu zaradu će se znatno povećati.
Nadamo se da cilј Vlade Republike Srbije nije povećanje broja zaposlenih koji imaju minimalnu zaradu i zbog toga zahtevamo jednako procentualno povećanje plata svim zaposlenima u delatnosti zdravstva i socijalne zaštite.

U duhu dobrog socijalnog dijaloga očekujemo da pre donošenja konačne Odluke o povećanju plata, po hitnom postupku, zakažete sastanak na kome bismo razgovarali o načinu i modalitetima povećanja plata i zajednički došli do prihvatlјivog rešenja.

Predsednik
dr Zoran Savić© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu