Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

URGENCIJA ZA ODRŽAVANјE SASTANKA RADI RAZGOVORA O POVEĆANјU PLATA

Objavio Administrator in Obaveštenja · 10/7/2019 11:57:05

VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Predsednik, Ana Brnabić

MINISTARSTVO FINANSIJA

Ministar, Siniša Mali

MINISTARSTVO ZDRAVLjA

Ministar, ass. dr Zlatibor Lončar

MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLjAVANјE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANјA

Ministar, Zoran ĐorđevićSindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije
Vam upućuje urgenciju za održavanje sastanka na kojem bi se razgovaralo o povećanju plata zaposlenima u delatnosti zdravstva, socijalne zaštite i zaposlenima u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.
Sindikat Vam je dana 05.06.2019.godine uputio zahtev za povećanje plata na način da prosečna plata u ovim delatnostima bude u visini prosečne potrošačke korpe.
U međuvremenu je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u sredstvima javnog informisanja najavio povećanje plata najmanje za 10 odsto.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je prilikom predstavlјanja rezultata rada Vlade Srbije u prethodne dve godine izjavila da ekonomski rezultati pokazuju da do kraja godine ima prostora za nova povećanja plata i penzija.
Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će minimalna cena rada biti znatno povećana u septembru, a da će krajem godine biti povećane i plate u javnom sektoru.

Shodno svemu navedenom, Sindikat još jednom ukazuje da procentualno povećanje plata svim zaposlenima, NE SME BITI MANјE od procentualnog povećanja minimalne zarade.

Očekujemo da razgovori na ovu temu otpočnu u najkraćem mogućem roku, kako bismo Vam i neposrednim putem ukazali na probleme zaposlenih i saopštili stavove Sindikata koji su od krucijalnog značaja za radno-pravni i materijalni položaj zaposlenih u zdravstvu, socijalnoj zaštiti i RFZO.

Smatramo da je blagovremeno vođenje socijalnog dijaloga najbolјi put za rešavanje ovog i drugih otvorenih pitanja.

Predsednik
dr Zoran Savić

© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu