Aktivnosti - Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije

Pretraga
Go to content

Main menu

U ORGANIZACIJI SINDIKATA ODRŽAN SASTANAK INSTITUTA I ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLjE

Objavio Administrator in Obaveštenja · 31/10/2019 13:48:55

U cilјu rešavanja socijalno-ekonomskih, profesionalnih i problema vezanih za radno-pravni položaj zaposlenih u institutima i zavodima za javno zdravlјe, na inicijativu članstva, predstavnika sindikata zaposlenih u ovim ustanovama, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije organizovao je sastanak dana 30.oktobra 2019.godine.

Sastanak je izazvao ogromno interesovanje predstavnika zaposlenih i menadžmenta ovih ustanova, a na pitanja prisutnih odgovorao je državni sekretar pri Ministarstvu zdravlјa prof. dr Berislav Vekić, kome se ovom prilikom zahvalјujemo na konstruktivnom dijalogu u cilјu rešavanja krucijalnih problema zaposlenih u institutima i zavodima za javno zdravlјe.




Profesor Vekić je izneo uveravanja da će sredstva za isplatu uvećanih plata zaposlenima biti obezbeđena do kraja tekuće godine, a da se moraju preduzeti konkretne aktivnosti predstavnika instituta i zavoda za javno zdravlјe u cilјu zauzimanja zajedničkog stava kako bi se na jedinstven način rešili problemi sa kojima se susreću ove ustanove.


Od strane direktora instituta i zavoda, kao i predstavnika zaposlenih izneti su različiti predlozi za iznalaženje rešenja.
Sindikat je mišlјenja da bi strogom primenom pozitivnih propisa, a naročito Zakona o javnom zdravlјu, problemi instituta i zavoda za javno zdravlјe bili rešeni, a ovo mišlјenje deli i menadžment ustanova.


Zbog svega navedenog, predstavnici 20 instituta i zavoda za javno zdravlјe potpisali su zajednički zahtev Sindikata koji možete videti u prilogu.


Očekujemo da predstavnici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Uprava za javne nabavke u saradnji sa resornim ministarstvom i predstavnicima instituta i zavoda za javno zdravlјe preduzmu sve mere i radnje u cilјu sprovođenja pozitivnih propisa i delegiranja poslova iz oblasti Društvene brige za zaštitu životne sredine i uticaj na zdravlјe stanovništva institutima i zavodima za javno zdravlјe na način kako to zakon nalaže.


Sindikat će pratiti aktuelnu situaciju i po potrebi organizovati sve neophodne aktivnosti u cilјu pomoći zaposlenima.








© Sekcija mladih Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije 2012/2017

Back to content | Back to main menu